marți, 5 mai 2015

Márciusban megkezdődött a Best Fest Nagykárolyban



A nagykárolyi Művelődési Központ, valamint a Kulturális- és Sportigazgatóság a Best Fest, avagy a Nagykárolyi Kulturális Tavaszi Fesztivál keretében emlékeztek meg két ízben a magyar költészet napjáról.

A Kávészünet lépett fel Nagykárolyban
A programsorozat kedden, április 7.-én, a Kávészünet együttes koncertjével vette kezdetét, a zenekar tagjai megzenésített verseket adtak elő. A jó hangulatú, igényes koncert telt házas fogadtatást kapott. A program a továbbiakban az „…és szárnyra kelnek a szavak” kisrégiós szavalóversennyel folytatódott, melyre április 10-én, pénteken került sor. Április 11-én, szombaton 12 órától, kapcsolódva a Facebookon meghirdetett „Posztolj verset az utcára” akcióhoz, gerilla aszfaltverselést hirdettek a program szervezői.

Szombaton a nagykárolyi diákok is ünnepeltek a Magyar Költészet Napján.




Foto: Szolomájer Timea
A város különböző helyszínein verseket írtak az aszfaltra a diákok. Szombat délben Szolomájer Tímea kulturális referens beszélt nekik az ünnep jelentőségéről, majd a Művelődési Központ udvarára írtak fel egy-egy versrészletet. A Művelődési Központ udvara után a Iuliu Maniu Műszaki Líceum falán lévő Kölcsey-emléktábla előtt, a Kalazanci Szent József Gimnázium falán lévő Ady Endre-plakett előtt, a Kossuth-kertben, a Petőfi Sándor szobornál, végül pedig a központi szökőkútnál díszítették egy-egy kedves idézettel az aszfaltot.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu