joi, 30 aprilie 2015

Un spectacol MEEM-orabil

         În 22 aprilie a avut loc, pe scena sălii ”Deak Endre” a Casei de Cultură, premiera spectacolului Cântăreața cheală de Eugen Ionescu, în regia lui Adrian Ștefănuți. Distribuția a fost alcătuită din Claudian Șiman, Adina Doiciar, Gabriela Marincaș, Evelin Nagy, Iulian Lucuța și Dănuț Coșarcă.
         Reprezentația dată de Trupa de Teatru M.E.E.M., formată, în întregime, din elevi, s-a dovedit remarcabilă, iar substratul tragic al piesei a fost impresionant expus.
            Teatrul absurdului nu e chiar pe placul și pe înțelegerea oricui, deci, aparent piesa nu părea o alegere fericită pentru cei mai puțin obișnuiți cu Eugen Ionescu, dar, cu o sală plină până la refuz, ”micii” actori au reușit să fie la înălțimea unui adevărat spectacol profesionist, prin jocul corect și serios, prin punctarea comico-tragică a substanței textului și prin redarea lipsei de consistență caracterială a personajelor. Dominate de automatisme, exprimând banalități sau enunțuri absurde, personajele Cântăreței chele ”au trăit”, timp de o oră, în fața unui public amuzat, implicat și atent.
              Cei cinci actori, elevi ai Liceului Teoretic, au reușit interpretări memorabile, au tratat personajele cu firesc și trăire interioară. Dacă, în genere, orele de teatru, nu se lasă, neapărat, și cu alegerea unui drum în acest domeniu, avem acum cazul lui Claudian Șiman, un excelent ”învățăcel” în ale teatrului, și nu numai, care s-a hotărât voinicește să urmeze cursurile Facultății de Teatru și Film de la București. Jocul său actoricesc de ieri seară a fost cel mai bun dintre toate încercările sale de pe scenele concursurilor și festivalurilor de până acum. Salutară e ambiția sa remarcabilă și răbdarea înțeleaptă de a depăși limite.
              Felicitări actorilor și domnului profesor Adrian Ștefănuți pentru o seară încântătoare și un spectacol admirabil.
prof Dana Pop, Liceul Teoretic Carei





Sursa: https://www.facebook.com/ForumLtc?fref=nf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu